Kurser 2020

Kurserna delas in vårtermin och hösttermin och släpps på webbsidan en termin i taget. Jag håller främst kurser i nose work, valpkurser och unghundskurser.

Vid efterfrågan håller jag även kurser i belöningsutveckling, vardagsträning och personspår mot tävling.

Anmälan görs i dagsläget via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

När du anmäler dig skriv med ditt namn, din mail, mobilnummerm hundens namn, hundras(er) och ålder samt vilken kurs du vill anmäla dig till. Tänk på att anmälan är bindande.

Vårterminen

 • Nose Work 1
  Grund

  FULLBOKAD
  För dig som vill introduceras i nose work och lära dig grunderna.

  Nose Work är en form av specialsök som går ut på att hunden ska söka efter specifika dofter och markera dem för oss. Du lär dig hur du motiverar hunden till stort sökintresse och markera doftämnet eukalyptus. Du och din hund tränar på två av hundsportens sökmoment, behållarsök och inomhussök. Avslutningsvis går vi igenom hur ett doftprov går till. Målsättningen med kursen är att du ska känna till hundsportens grundläggande begrepp och kunna starta på ett officiellt doftprov. Teori blandas med praktik med övningar som anpassas individuellt och efter dina önskemål. Liten pipettflaska med hydrolaten eukalyptus ingår i kursen.

  Kurstid: 5 tillfällen x 1 tim och 30 min
  Deltagare: 4-5 deltagare 
  Förkunskapskrav: Inga
  Pris: 1600 kr
  Anmälan är bindande!

  Datum: 26 mars, 2 april, 16 april, 23 april och 30 april

 • Nose Work 2
  Fortsättning

  FULLBOKAD
  För dig som vill fortsätta med nose work och bygga vidare på grunderna.

  Du fördjupar dig i hundsporten hundens luktsinne. Du och din hund introduceras till doftämnet lagerblad för att träna på kombinationer av båda dofterna tillsammans med störningsdofter.
  Träningen sker på alla hundsportens moment, behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonsök. Vi kommer att jobba utifrån hundens förutsättningar och förmåga att utvecklas.
  Ett startkit för lagerblad ingår.

  Kurstid: 5 tillfällen x 1 tim och 30 min
  Deltagare: 4-5 deltagare 
  Förkunskap: Grundkurs eller motsvarande
  Pris: 1600 kr
  Anmälan är bindande!

  Datum: 7 maj, 14 maj, 21 maj, 28 maj och 4 juni

Sofia Olsson - Hundinstruktör

Företaget är registrerat för F-skatt och moms.

Hundkurser i Halmstad

Kurserna baseras på moderna och belöningsbaserade metoder. Du kan välja att gå hundkurser och privatlektioner i vardagsträning, nose work, belöningsutveckling, lydnad och personspår mot tävling.